Deprem Hafızası

Deprem Hafızası
Kolektif Çalışmanın Geliştirilmesi ve Koordinasyonda Kalite Projesi
(SD4/GEN/7210)

 

6 Şubat’taki Kahramanmaraş Depreminde, sivil toplum ve vatandaşlar arasındaki dayanışma örneğinden ilham alarak, faydalı belgelerin ve araçların toplandığı, sivil toplumun yaşadığı koordinasyon sorununu ele alan olan bir çalışmadır. Deprem sürecinde edinilen deneyimlerin unutulmaması ve gelecekteki depremlerde sivil toplum çalışmalarına rehberlik etmesi açısından, bu çalışma önemli bir rol üstlenmekte.

Bu çalışma üç aşamadan oluşmakta:

  • Arama Toplantısı (24-25 Şubat 2024)
  • Website Tasarımı (depremhafizasi.org) 
  • Lansman Toplantısı (tarih ilerleyen aşamada açıklanacak)

Çalışmalar sonucunda sivil toplum alanına deprem yönetimi konusunda faydalı kaynakları derlemeyi ve deprem zamanlarında koordinasyon ve iletişimi sivil toplum açısından kolaylaştıracak sistemler geliştirmeyi planlamaktayız.

 

Arama Toplantısı  Gerçekleştirildi!

24-25 Şubat tarihleri arasında İzmir’de Arama Toplantısını gerçekleştirdik. Toplantıya deprem süresince sahada çalışan sivil toplum temsilcileri veya aktivistler davet edildi. Toplantıda; katılımcıların deprem yönetimi konusunda tecrübelerine yer verildi,  deprem akut döneminde ve sonrasında sivil toplumun karşılaştığı sorunlar ve bunların çözümüne yönelik alternatif çözüm önerileri sunuldu. Ayrıca oluşturulacak depremhafizasi.org websitesi için öneriler alındı ve deprem dönemlerinde sivil toplum için koordinasyon ve iletişim sorununun çözümüne yönelik bilgi alışverişi yapıldı. 

 

 

Websitesinin Hazırlıklarına Başladık!

Deprem Hafızası çalışmasında depremhafizasi.org websitesini tasarlamaya başladık. Websitesinin üç bölümden oluşmasını öngörüyoruz:  *Faydalı Kaynaklar, * Kullanışlı Websiteleri ve * Koordinasyon

Websitesinde yayınlanacak kaynakların gözden geçirilmesi ve maskeleme çalışmalarında yer almak için buradaki formu doldurarak gönüllü olabilirsiniz.

(Gelişmeler oldukça buradan güncelleme yapılacaktır. Gelişmeler için sosyal medyadan [@sskdorgtr] takip edebilirsiniz.)

 

 

 

 

“Bu çalışma Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır. İçeriğin sorumluluğu tamamıyla Sosyal Sorumlulukta Kalite Derneği‘ne aittir ve AB’nin görüşlerini yansıtmamaktadır.”